Огнян Ценков подпомогна шампионки от Спортен клуб по кану-каяк "Ванто" - Видин

Видин ->

Другото лице на воините ни – разказ за Голямата война чрез малките истории на участниците в нея

Видин ->

Интересни концерти подготвя Симфониета – Видин през новия творчески сезон

Приоритетно се работи за закупуване на нови инструменти за оркестрантите
Видин ->

Уникална находка – керамична глава на богинята майка, намериха археолози край Майор Узуново

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Лъчезар Попиванов е новият заместник областен управител на Видин

снимка на nie

Лъчезар Попиванов е новият заместник областен управител на област Видин, назначен на поста със заповед на министър-председателя Бойко Борисов. Днес, 13 юни, областният управител Албена Георгиева представи новия член на своя екип пред служителите на Областна управа и пред представители на медиите. „Г-н Попиванов е млад и активен човек, само на 29 години. И аз, и целият колектив на Областна администрация – Видин ще разчитаме много на неговата експертиза и опит, натрупани като юрисконсулт в една изключително натоварена администрация, а именно, администрацията на Община Видин“, каза при представянето Албена Георгиева.

„След разговор с ръководството на Областна администрация се убедих, че тук се придържат към много висок стандарт на работа, което допълнително ме мотивира да се присъединя към екипа. Натрупаният опит и професионални знания, които имам в администрирането и правото и които дължа на Община Видин, където заемах длъжността юрисконсулт, съм сигурен, че значително ще помогнат за реализирането на организационните цели на Областна администрация“, каза на свой ред Лъчезар Попиванов, като благодари за гласуваното му доверие.

Младостта не бива да се приема за недостатък, категоричен беше той. „Сега е времето ние, младите, да преодолеем този стереотип. Трябва да инвестираме в себе си, в районите и в градовете, в които сме родени и отраснали. Никой не се е родил научен, но научите ли един млад човек, той ще знае какво иска и как да го постигне“, посочи новият заместник областен управител.

Служителите на областна администрация – Видин са изключителни професионалисти, хора, които могат да се справят във всяка ситуация и с всеки казус, заяви Албена Георгиева. „Средната възраст на екипа на Областна администрация е 40 години, а една трета от служителите са на около 30 години. Винаги съм смятала, че младите хора трябва да имат активна роля във вземането на решения, да поемат отговорност и, разбира се, да участват активно в развитието на регионите“, отбеляза областният управител. Тя изрази увереност, че енергията, която ще внесе Лъчезар Попиванов, като млад човек, ще бъде заразителна и че той ще помогне за реализиране на управленските цели.

Лъчезар Попиванов е роден във Видин, на 29 години е. Средното си образование завършва в Гимназия с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“, след което продължава висшето си образование в Югозападния университет, където завършва „Право“ и в последствие се връща във Видин, където работи по специалността си. В екипа на Областна управа – Видин той ще отговаря за ресорите „Образование и наука“, „Култура“, „Околна среда и води“, „Инфраструктура“, „Туризъм“, „Спорт и младежки дейности“ и „Регионално развитие“, който е и при двамата заместник областни управители.

НИЕ