Волейболистките на ПМГ ”Екзарх Антим І” се класираха за държавни ученически финали

Видин -> Спорт

Условна присъда е най-тежкото наказание във Видинско за съжителство с малолетна или непълнолетна

Прокурори прекратяват преписки с мотива, че традициите на ромския етнос повелявали да се „женят” млади
Видин -> Други

Откриха труп на мъж във Видин

Няма следи от насилие
Видин -> Крими

Областният управител Момчил Станков проведе с видински ученици редовното си сутрешно заседание

Четирима младежи оглавиха екипа му като мениджъри за един ден
Видин -> Други

Вие сте тук

Във Видин се изгражда специализирана болница за инвазивна кардиология

В Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Петка” - Видин се изгражда специализирано лечебно заведение за инвазивна кардиология, което се очаква да започне да работи в първите месеци на 2014 г. За този нов и значим здравен   проект областният управител инж. Кръстьо Спасов бе информиран на среща с директора на видинската болницата д-р Цветан Василев и проф.д.м.н. Тони Веков.  
Проф. Веков е председател на Управителния съвет на Българския кардиологичен институт, който осигурява основното финансиране като частен инвеститор на проекта. Около 5 млн. лв. ще бъдат вложени в строителството и оборудването на новото лечебно заведение. То ще разполага с модерна апаратура за диагностициране и условия за качествено, навременно и достъпно лечение на болестите на сърцето. В момента във видинската болница се ремонтират кухненския блок и част от детското отделение, където ще се намира кардиологичното лечебно заведение. Помещенията - с обща площ около 1000 кв. м, са отдадени под наем на Българския кардиологичен институт с решение на Съвета на директорите на МБАЛ „Св. Петка” и след проведен конкурс.
В специализираната болница ще се извършва интервенционално лечение при коронарна патология и други често срещани сърдечносъдови заболявания в област Видин. „Ще се прилагат иновативни методи, чрез които се постига значително намаляване на смъртността от миокарден инфаркт”, коментира директорът на МБАЛ „Св. Петка” д-р Василев. Той подчерта, че освен качествена диагностика и терапия на това социално значимо заболяване, чрез инвестиционния проект ще се осигури алтернативна заетост и ще се повиши професионалната квалификация на медицинските специалисти в тази област.   
Новата болница за активно лечение на сърдечносъдовите заболявания  ще бъде шестата в страната, която Българският кардиологичен институт разкрива с висококвалифицирани специалисти, методи, техника и оборудване в кардиохирургията на съвременно европейско ниво.               
 
Пресслужба Областна администрация - Видин