Туризъм

Министър Милошев в Монтана: „Държавата е длъжник на Северозапада"

Област Монтана има огромен потенциал за туризъм и съм готов да помогна за решаване на конкретни проблеми, без дългосрочни ангажименти, заяви министърът на туризма Евтим Милошев на посещение в Монтана. Той се срещна с областния управител Ивайло Антонов, кметовете на Монтана Златко Живков, на Вършец Иван Лазаров, представители на общини, на туристическия бизнес, директори на профилирани гимназии и журналисти.

Министърът на туризма във Видин: Няма туризъм без инфраструктура

Туризъм без инфраструктура няма как да се случва – това заяви във Видин министърът на туризма Евтим Милошев, който е на двудневно посещение в региона. „Държавата може да помогне с инфраструктурата – няма туризъм без свързаност: пътна, въздушна, вие имате целия потенциала на река Дунав. Но туризъм без инфраструктура няма как да се случва – и да направим най-хубавата реклама, и да създадем най-хубавия туристически продукт, ако нямаме свързаност, няма как да докараме туристите.

Представена бе идейна концепция за популяризирането на Културен център „Жул Паскин“

Във Видин беше представена идейна концепция за популяризирането на Културен център „Жул Паскин“.

1,3 млн. лв. за развитие на туризма в Северна България

Седемнадесет са одобрените проекти в конкурса „Развитие на туризма в Северозападна България и по поречието на река Дунав“ на Фондация „Америка за България“, а общата сума на финансирането е 1 312 000 лв. Средствата ще подкрепят развитието на туристически продукти и услуги в целевите региони с цел да удължат престоя на посетителите.

Министърът на туризма посети щанда на Община Видин на изложението Ваканция & СПА

Юбилейното 40-то издание на Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо“ бе открито днес в Интер Експо Център – София. То се провежда под егидата на Министерството на туризма, а Република Мадагаскар е държава-партньор на форума. На откриването на престижното изложение присъства и заместник-кметът на Община Видин по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова. В най-мащабния туристически форум за първи път тази година участва и Регионален исторически музей – Видин. 

Над 64 000 туристи са посетили Видин 

Над 64 000 туристи са посетили Видин през 2023 година. Това стана ясно по време на днешното обществено обсъждане на Проект на Годишна програма за развитие на туризма на територията на Община Видин през 2024 г. Обсъждането бе открито от заместник-кмета Борисова.

Общините Видин и Кула искат държавата да им предостави за управление паметници на културата

Областна администрация – Видин е предприела действия по изясняване статута на паметниците на културата, за които общините Видин и Кула са предоставили искания да им бъдат предоставени от държавата за управление. Това обяви заместник областният управител Ани Аратюнян на проведения днес областен консултативен съвет по туризъм. Тя информира, че в съгласувателна процедура от всички министерства, преди внасяне на Министерски съвет за Решение, крепостта „Кастра Мартис“ е прехвърлена за управление на община Кула.

Работи се по дигитализация на археологическите структури в Бонония

Представете си да стъпвате по улиците, по които някога са ходели хората, които са живеели във Видин преди две хилядолетия. За да изпитате това не е необходима машина на времето, достатъчно е само да се разходите до кв. „Калето“ във Видин, където за поредна година археолози проучват останките на античния римски град Бонония.

DiscoverEU: 36 000 младежи ще получат безплатна карта за пътуване, за да опознаят Европа

Европейската комисия публикува есенната покана за подаване на кандидатури за DiscoverEU, благодарение на която 36 000 младежи ще получат безплатна карта за пътуване, за да опознаят Европа.

Община Лом търси финансиране за два културно-исторически паметника

Нов съвместен проект за развитие на културно-историческата инфраструктура подготвят побратимените общини Пантелей, гр. Ниш, и Лом. Кметовете Наташа Станкович и д-р Георги Гаврилов обсъдиха проектното предложение, с което двете общини ще кандидатстват за еврофинансиране по Програмата за трансгранично-сътрудничество България-Сърбия.

Страници