Политика

Подготовката за изборите в област Видин протича спокойно

На изборите за Народно събрание, които ще се проведат на 2 октомври, на територията на област Видин ще се гласува в 257 изборни секции, 129 от които на територията на община Видин. Към момента подготовката за провеждане на вота върви нормално. Това съобщи на пресконференция днес председателят на Районната избирателна комисия Даниел Боянов. „126 машини ще бъдат използвани на територията на областта за изборите. Машините очакваме довечера да бъдат на територията на областта. Утре започва тяхното извозване по секции.

Областният управител Огнян Асенов се срещна с кметовете на Бойница, Грамада, Кула и Макреш

Продължават посещенията на областният управител на Видин Огнян Асенов в общините на областта. На 28 септември Асенов се срещна с Митко Антов, кмет на община Макреш, Милчо Башев, кмет на община Грамада, д-р Владимир Владимиров, кмет на община Кула и Анета Генчева, кмет на община Бойница. По време на работните срещи в общинските администрации, областният управител беше запознат с текущото състояние на организационно-техническата подготовка за предстоящите парламентарни избори, както и с различни социални въпроси в общините.

Бивши съветници от БСП сформираха нова група в ОбС – Видин

Шестима общински съветници сформират нова група в Общински съвет – Видин. Със създаването й бе прекратено съществуването на друга група – тази на БСП. Новината, която бе съобщена в началото на днешното заседание на местния парламент, не е изненада, тъй като неотдавна съветниците обявиха, че напускат социалистическата партия.

С над 1 млн. лв. ще бъде актуализиран списъкът с капиталови разходи на Община Видин

Допълнителни средства за ремонти на училища в община Видин, за асфалтиране на централна алея в Крайдунавския парк и за ремонти на улична инфраструктура се предвижда да бъдат включени в Поименния списък за капиталови разходи на Общината за 2022 г. Освен това в него ще бъдат заложени и средства за ремонти на помещения в 17 видински села с цел създаване там на здравни кабинети. Днес всички планирани промени бяха представени в рамките на обществено обсъждане, което се проведе в залата на Общинския съвет.

Представиха отчетите за изпълнението на бюджета на Община Видин и на капиталовите разходи за 2021 г.

Община Видин успя да запази необходимата финансова устойчивост и през 2021 г., изпълнявайки оперативните си функции и отговаряйки на социалните, културни и образователни потребности на гражданите. Това стана ясно на проведеното днес в залата на Общинския съвет обществено обсъждане на отчета за касово изпълнение на бюджета за 2021 г., отчета за изпълнението на сметките за средства от Европейския съюз и отчета за състоянието на общинския дълг за 2021 г.

Близо 160 кандидати ще се борят за гласовете на намаляващите избиратели във Видинско

В област Видин 28 партии и коалиции са регистрирали свои листи за участие на предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 2 октомври. Общо 158 са кандидат-депутатите. Те ще се състезават за доверието на гласоподавателите и за спечелване на някой от заветните мандати във видинския избирателен район, които ще изпратят четирима щастливци в Народното събрание за следващите четири години – или поне за колкото време изкара следващият парламент.

Областният управител на Видин се срещна с кметовете на общините Ружинци, Чупрене, Белоградчик и Димово

Областният управител на Видин Огнян Асенов е стартирал поредица от посещения в общините на областта. На 30 август 2022 г. губернаторът се е срещнал с кмета на община Ружинци Александър Александров, кмета на община Чупрене Анжело Добричов, кмета на община Белоградчик Борис Николов и кмета на община Димово Светослав Славчев. От пресцентъра на Областната администрация съобщиха, че основна тема на разговорите е била организационно-техническата подготовка за предстоящите парламентарни избори и координацията на дейностите с общинските администрации.

Областният управител се срещна с ръководителите на службите за сигурност и обществен ред в област Видин

Областният управител Огнян Асенов проведе работна среща с ръководителите на ОД на МВР, ТД „Национална сигурност“, РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и граничните полицейски управления във Видин, Брегово и Белоградчик във връзка с координиране на дейности по отношение на организационно-техническата подготовка на предстоящите избори за Народно събрание.

Областният управител на област Видин проведе среща с ръководството на Районната избирателна комисия

Първа среща по подготовката на изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г. е провел днес областният управител Огнян Асенов, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Той се е срещнал с ръководството на Районна избирателна комисия – Видин (РИК), назначена с Решение №1262-НС/12.08.2022г. на Централната избирателна комисия. На срещата са присъствали председателят на РИК – Видин Даниел Боянов, заместник-председателите Ирена Николова и Росен Кръстев и секретарят на комисията Павел Петков.

Новият областен управител на Видин встъпи в длъжност

Новият областен управител на Видин Огнян Асенов Михайлов официално встъпи в длъжност. Припомняме, че вчера (4 август) на първото си заседание новото служебно правителство смени 25 областни управители, сред които и този на Видин, като на поста бе назначен Огнян Асенов, който изпълняваше тези задължения и по време на предходното служебно правителство през 2021 година. Днес (5 август) се проведе церемонията по символичното предаване на властта от старото на новото ръководство на Областна администрация – Видин.

Страници