174 нарушения на скоростните режими от водачи на товарни автомобили са засечени в област Видин за седмица

Сподели: 

При едноседмичната операция по линия на Roadpol, на територията на област Видин са констатирани 174 нарушения на скоростните режими от водачи на товарни автомобили, съобщиха от Областната дирекция на МВР. От 19 до 25 февруари контролните органи извършваха засилени проверки на товарни автомобили и автобуси във всички страни - членки на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“ – Roadpol.

В хода на операцията по пътищата в област Видин са проверени 221 товарни автомобила, при което са установени четири случая на техническа неизправност, два случая на претоварване и един – на неукрепен товар. Констатирани са 12 нарушения, свързани с нередовни документи на водачи, четирима шофирали са били без поставен обезопасителен колан. През седемте дни на акцията с автоматизирани технически средства били засечени 174 нарушения на скоростните режими от водачи на товарни автомобили.

При проверените в хода на операцията 29 автобуса контролните органи не са констатирали нарушения.

В календара на Roadpol проверките, фокусирани върху товарните автомобили и автобусите, са заложени три пъти годишно. Причината – при възникване на тежък пътен инцидент с участие на този вид МПС последиците са значително по-тежки, а пострадалите – повече, в сравнение с останалите тежки катастрофи.