Фестивалът „Здравей, Здраве!“ за четвърта година във Видин

Сподели: 

На 18 август се проведе четвъртото издание на фестивала „Здравей, Здраве!“. Отново събитието мина под знака на срещите с интересни лектори и беседите по различни теми, свързани с това как всеки от нас би могъл да подобри качеството на живота си – нещо, което е особено важно в тревожните времена, в които живеем.
Заместник-кметът на община Видин Борислава Борисова поздрави от името на кмета д-р Цветан Ценков и от свое име организаторите и участниците в събитието, което си поставя за цел да популяризира здравословния начин на живот. Тя приветства и видинските граждани, събрали се в залата на Драматичния театър, за да слушат интересните лекции, включени в програмата на фестивала. „От самото начало Общината подкрепя изцяло този полезен форум, който популяризира здравословния и духовен начин на живот. Искам да пожелая на всички участници ползотворно представяне и сърдечен прием от видинската публика“, каза Борислава Борисова. „Позволете ми да обявя фестивала „Здравей, Здраве“ за открит! Пазете се и бъдете здрави! На „добър час“!“, пожела заместник-кметът.
След официалното откриване започна и първата лекция за деня. Авторът на сайта „Здрав живот“ Калоян Гичев сподели с публиката своя 20-годишен опит в здравословното хранене. Беседите ще продължат през целия ден. Родовият терапевт Аида Марковска представи лекция на тема „Здравето в светлината на рода и родовата памет. Как да се справим с родовите травми?“. Благовеста Владимирова разказва за българските народни шевици и техните послания. В рамките на програмата на фестивала бе  представян филмът „Монахът-лечител“ на проф. д-р Александър Илиев, специалист по Тибетска традиционна медицина. Известният дизайнер Иван Донев говори за връзката между дрехите и здравето. Председателят на Общинския съвет по наркотични вещества Лора Стоянова разкри тайните на хипнотерапията. Как ни помага астрологията и защо можем да й се доверим – отговор на тези въпроси даде Христо Воденичарски. Любопитна беше и лекцията на Теодор Николов „Карма и прераждане“. Не по-малко интересна бе и последната тема, включена в програмата на фестивала – „Чиста пшеница. ГМО култури. Нанотехнологии“, по която агрономът Иван Попов представи полезна информация и съвети.
Освен разнообразните лекции, „Здравей, Здраве!“ даде възможност на видинчани да участват в различни ателиета по лечебни практики - Боуен терапия, рейки, йога и компютърна диагностика. А в коридорите на Драматичния театър бе разположен базарът, който още от първото издание на фестивала се превърна в очаквана част от събитието. И тази година посетителите откриха там разнообразни биопродукти, хранителни добавки, напитки, козметика, билкови извлеци и други.