Съветници от Монтана даряват националния флаг, за да бъде издигнат високо на входа на града

Сподели: 

Общо 28 общински съветници в Монтана се включиха с лични дарения в подкрепа на инициативата да бъде издигнат българският трибагреник на източния вход на областния център. Трикольорът ще бъде с размери 5 на 3 метра и ще бъде поставен на 15-метров пилон в зелената площ на кръговото движение. В акцията се включиха съветници, които са представители на четири групи – на СДС (ГЕРБ, БНД, ВМРО-БНД и ЗНС), на НДСВ (ДПС, „Български гласъ“), на „БСП за България“ и на Земеделски съюз „Ал. Стамболийски". Събраните средства са 2800 лева, съобщи Стоян Стоянов от местната коалиция на СДС. Заедно с него на пресконференцията за събитието участваха кметът Златко Живков, председателят на Общинския съвет Иво Иванов и съветниците Иван Петров, Пламен Петков, Стефка Александрова, Теодора Любенова, Росица Благоева, Любомир Иванов и Николай Димитров.

„Благодаря Ви за дарението, което правите на общината, това е достоен пример“, заяви кметът Златко Живков. Той уточни, че за зелената площ на кръговото движение на входа на Монтана ще има цялостен проект, с който ще се промени изцяло пространството и то ще стане по-красиво и гостоприемно.

„Това не е първия път, в който отделяме собствени средства за определена кауза“, заяви Пламен Петков от НДСВ (ДПС, „Български гласъ“).

„Искаме да покажем, че нашата работа не е свързана само с предложения за разходи от бюджета на общината, а можем и сами да финансираме определени дейности, за които имаме общо съгласие“, заяви Стефка Александрова от БСП „За България“.

Съветниците ще дарят лични средства и за наградния фонд на великденския мотокрос в берковското село Мездрея, съобщи общинският съветник Иван Петров СДС (ГЕРБ, БНД, ВМРО-БНД и ЗНС).

Иво Иванов покани всички присъстващи и на друга изява, организирана под патронажа на Общинския съвет. На 8 април от 11,30 часа във фоайето на Младежкия дом в Монтана ще бъдат наградени победителите от детския конкурс за илюстрация на ромска приказка, посветен на Международен ден на ромите.