СК „Борба, самбо, джудо“ с 9 медала от Международен турнир по джудо

Сподели: 

4 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала завоюваха състезателите от Спортен клуб „Борба, самбо, джудо“ – Видин от Международния турнир по джудо, провел се в близкия град Бор, Сърбия – последното състезание, на което клубът участва за тази година. В състезанието участие са взели 43 клуба от Гърция, Румъния, Македония, Босна и Херцеговина и Сърбия и най-много клубове – 7, били от България.
Треньорът на клуба Пламен Петров съобщи за в. „НИЕ“, че при най-малките златни медали са спечелили Сияна Кръстева и Ева Амико, а сребърни медалисти са станали Даная Вътова и Дарина Пламенова. Като в тази категория СК „Борба, самбо, джудо“ е спечелил и купа в отборното класиране. При по-големите първо място на стълбичката са заели Мария Димитрова и Емма Бирхан. За второто място се е преборила Симона Мирославова, а трети са станали Борис Стоянов и Георги Миков.
„На това състезание участвахме с 12 деца, като с тях спечелихме 9 медала. Доволен съм особено за това, че имаме 4 златни медала. Много добро участие. Имахме още няколко хубави дечица, но чувстваха леки неразположения и не участваха“, поясни Пламен Петров. Той уточни, че на това състезание давали само по една купа на най-добрия отбор в различните възрасти, а не за първо, второ и трето място.
Като обобщение за изминалата година, Пламен Петров коментира, че постигнатите резултатите от трениращите в клуба деца на възраст от 7 до 14 години са показателни, че това са състезатели, от които тепърва могат да се очакват големи успехи. „Интересното е, че имаме няколко дечица на 7 години, които вече са изградени състезатели. Това изключително много ме радва“, каза треньорът.
Той поясни, че в началото на следващата година предстоят републиканските шампионати, които са най-важното мерило. „Началото на февруари е стартът на шампионатите в България. Всъщност това е мерилото. Специално на шампионатите на България каквото успеем да постигнем, това ще бъде. Всичко това, което беше досега, беше подготовка. На 25 януари ни е последната проверка преди шампионатите – в Турну Северин ще отидем с почти всички деца, които се изявяваха успешно през тази година. Състезанието в Бор беше последното за тази календарна година. Идват празници, но няма да спрем с тренировките. Ще тренираме. По традиция знам, че на 31 декември и на 1 януари залата е пълна с хора – и големи, и малки, което ме радва“, каза в заключение Пламен Петров.
МАРИЯНА Герасимова