Продължава инициативата за подпомагане обучението на студенти от Видин в здравни специалности

Сподели: 

За втора поредна година продължава инициативата на заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова за подпомагане на. Начинанието очаква млади хора от област Видин, които искат да се обучават и да практикуват като медицински специалисти във видинската болница.
Заявления се приемат във филиала на Русенския университет във Видин. Там кандидатите ще получат пълна подкрепа и насоки за кандидатстване. Документи се подават до началото на септември.
Освен месечната помощ, под формата на стипендия, студентите се освобождават от семестриални такси и ползват безплатно общежитие. Кандидатите трябва да са приети редовна форма на обучение по специалностите, предвидени в професионално направление „Обществено здраве и здравни грижи“, за образователно-квалификационна степен „Бакалавър“. 
За да получават стипендиите за периода на своето обучение, те трябва да имат сключен договор за работа за срок от 5 години след дипломиране с видинската болница „Света Петка“.
„През миналата учебна година връчих първите стипендии на студенти и ще продължа да подкрепям бъдещите здравни специалисти, за да дам възможност на младите хора да се развиват и да практикуват във Видин. Ангажиментът ми е за целия срок на обучение и се надявам тази година кандидатите да са повече”, каза Росица Кирова.