На пълни обороти Монтана се стяга за Великден

Сподели: 

Миенето на Монтана продължава в индустриалната зона, съобщи на редовен петъчен брифинг кметът на общината Златко Живков. Той направи преглед на всички дейности, които по график общината извършва в началото на пролетта. Предстои обработване на тревните площи в парковете, училищата и детските градини срещу популация на кърлежи. Тя ще се извърши на 8 и 9 април ако са подходящи атмосферните условия.

Централният фонтан в Монтана през пролетта ще работи само в определени часове. Те са от 10 до 14 часа и от 17 до 22 часа. Тази практика съществува в много европейски градове, за да се намали използваната  ел. енергия. По преценка работното време може да бъде увеличено в горещото лято.
Общината е наела седем фирми за косене на тревните площи в различни части на града, садят се пролетни цветя около фонтани, паркове и градинки.
Най-важната тема за Общината остава успешно провеждане на данъчната кампания, в която все още важи 5-процентната отстъпка до края на април. Общината очаква по 110 хиляди лева дневно приходи от местни данъци и такси, за да покрие разходите си за периода, уточни Живков

Продължава премахването на ненужните кабели от въздушната мрежа в града. „Една трета от нея вече е преведена в ред“, съобщи Георги Петков от „Електроразпределителни мрежи Запад“.

Ако някой от операторите отсъства, работата върви бавно, споделиха представители на операторите. Налага се да бъдат увеличени екипите, за да се спазят сроковете и кампанията приключи тази година. Подобен вид профилактика не е правена отдавна. Собствеността върху различните кабелни системи е прехвърляна неколкократно и там, където е отпаднала необходимостта им са останали безгрижно да висят.