Министерство на здравеопазването: Неврологичното отделение на МБАЛ „Св. Петка“ – Видин продължава да работи

Д-р Ивета Найденова е упълномощена като прокурист на видинската болница
Сподели: 

Неврологичното отделение на МБАЛ „Св. Петка“ – Видин продължава да работи и структурата няма да бъде закривана, каквито твърдения се появиха. Това заявиха вчера, 6 януари, от Министерство на здравеопазването, без обаче да обяснят как структурата ще продължи да функционира предвид липсата на лекари.

Все пак от Здравното ведомство уточниха, че в случай, че се стигне до напускане на персонал е създадена логистична организация пациентите с неврологични проблеми от област Видин да бъдат хоспитализирани чрез Центъра за спешна медицинска помощ в болниците в градовете Лом, Белоградчик и Монтана. От трите лечебни заведения са заявили, че имат необходимия капацитет за оказването на навременна и адекватна медицинска помощ. За целта лечебното заведение в Лом разполага с 25 легла, областната болница в Монтана – с 38, а тази в Белоградчик – с 10. От Министерство на здравеопазването увериха, че са предприели всички необходими действия за стабилизирането на многопрофилната болница във Видин и функционирането ѝ в нормален работен режим. От ведомството съобщиха, че

на 6 януари Съветът на директорите на дружеството (лечебното заведение), е взел решение да упълномощи д-р Ивета Найденова като прокурист.

До момента тя е била ординатор в Пневмофтизиатричното отделение на областната болница. Д-р Найденова е завършила медицина във ВМИ-Плевен и притежава призната специалност „Пневмология и фтизиатрия“, както и „Вътрешни болести“. От 2001 г. до ноември 2018 г. е заемала поста началник на Пневмофтизиатричното отделение в болницата. Д-р Найденова притежава и тригодишен управленски опит в системата на здравеопазването като управител на медицински център.

От Министерство на здравеопазването потвърдиха, че настоящият изпълнителен директор на лечебното заведение д-р Цветан Василев е депозирал оставката си. От ведомството допълниха, че предстои свикване на общо събрание на акционерите за избор на нов изпълнителен директор. И увериха, че Министерството на здравеопазването, съвместно с областния управител на Видин и ръководството на местната власт, наблюдават ситуацията ежедневно.