Кметът на Видин: Загрижени сме за болницата и търсим решение за спасяването й

Сподели: 

Независимо че Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Петка“ е държавна и неин принципал е министърът на здравеопазването, тя се намира на територията на град Видин и няма как да не сме загрижени за нея – това заяви д-р Цветан Ценков, след като стана ясно, че неврологичното отделение се закрива. Кметът е в постоянен контакт със здравния министър Кирил Ананиев, който е убеден в необходимостта от спешна смяна на ръководството на болничното заведение с оглед възстановяване на добрите взаимоотношения и връщане на напусналите специалисти – лекари и медицински сестри, по различни причини.
Уговорено е с Медицинския университет да се започне поетапно обследване на болницата и възстановяване на консултантски дейности, за да се създадат повече възможности за лечението на нашите съграждани, включително на пациенти с урологични проблеми. По този начин няма да се налага хората да пътуват до София и до други градове, за да се лекуват. 
Друг важен въпрос е възвръщане на статуквото на МБАЛ „Св. Петка“ като базова болница за квалификация и специализация на младите медицински кадри. Д-р Ценков изразява надеждата си, че в скоро време ще започне постепенно възстановяване на екипа на лечебното заведение във Видин и всички трябва да се обединим, за да спасим нашата болница.