Избират нов управителен съвет на националното сдружение на общините

Сподели: 

Утре 27 февруари на ХХХVII–ото общо събрание на Националното сдружение на общините в република България ще бъде избран новият управителен съвет на организацията. Управителният съвет на НСОРБ има 23-ма членове, които се избират с тайно гласуване от Общото събрание за срок от 4 години.

Кметът на Монтана Златко Живков е един от номинираните членове в предварителните избори по региони, проведени преди месец. Градоначалникът е член на националното сдружение вече24 години. Той е зам.-председател на Управителния съвет мандат 2007-2011 година. Член на управителния съвет от 2015 година досега.

Община Монтана ще бъде представена от двама делегати на събранието – кметът Живков и председателят на Общинския съвет Иво Иванов.

На форума, който се провежда в столицата, ще бъде направен отчет на дейността на сдружението през 2023 година и ще бъде гласувана програмата за дейността му през 2024 година.

Приветствие към кметовете ще отправи президентът на републиката Румен Радев. На 27 и 28 февруари са организирани дискусии с участието на министър-председателя акад. Николай Денков, заместник министър-председателя Мария Габриел и министъра на финансите Асен Василев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков.