Гордостта на Видин

Сподели: 

Кметът на община Видин д-р Цветан Ценков отличи с грамоти 12 състезатели по бокс, самбо и джудо, лека атлетика, ММА и кану-каяк за високи спортни постижения от началото на годината. На церемонията присъства и заместник-кметът Борислава Борисова.

„Община Видин се гордее с Вас, с Вашите спортни постижения. Бъдете все така достойни спортисти и граждани, все така прекрасни млади хора. С тези символични подаръци се опитваме да Ви мотивираме да продължите да се борите за славата на родния град“, каза видинският градоначалник. 

На състезателите бяха подарени и тениски с надпис „Гордостта на Видин“, символизиращи подкрепата и вярата на Община Видин в младите таланти, прославящи града и България.  
„Знаете, че Община Видин отдели 460 000 лева за развитие на масовия спорт. Очаквайте при актуализация на бюджета да заделим още малко средства, за да можем да имаме и лични награди за Вашите постижения“, каза в края на събитието заместник-кметът Борислава Борисова. 

На награждаването стана ясно, че освен квотата на Йоана Георгиева за Олимпийските игри в Париж, състезателят по кану-каяк Мирослав Кирчев също ще се бори за мечтаното място на най-престижното спортно състезание.