Във Видин наградиха участниците в конкурс „Вода за мир“ 

Сподели: 

Нахрадиха ученици от област Видин, отличили се на конкурс по повод Сверивния ден на водата, който отбелязваме на 22 март. Проявата бе организирана от Областна администрация – Видин съвместно с Асоциацията по ВиК. 

По инициатива на заместник областния управител Ани Арутюнян в конферентния център днес на областната управа днес (25 март) бе подредена тематична изложба на тема „Вода за мир“. Експозицията бе открита от  областния управител Иво Атанасов, който отправи апел за опазване на ценния глобален природен ресурс с ключово значение за съществуването на човечеството. „Нека превърнем водата в катализатор за един по-мирен свят“, призова Иво Атанасов и връчи индивидуални награди – книги, на първенците в трите категории – рисунка, есе и фотография. Грамоти получиха и всички участници в конкурса, а специален плакет бе връчен на СУ „Васил Левски“ – гр. Кула.

Областното ръководство отправи благодарности към учениците за старанието и ентусиазма, с които се включват в инициативата. Доказателство за това са многобройните получени творби – 350 на брой, които ще бъдат публикувани на сайта на Областна администрация – Видин на адрес: https://vidin.government.bg/.

Гости на събитието бяха Илко Илиев – управител на ВиК-Видин, началникът на РУО – Веселка Асенова, секретарят на читалище „Цвят 1870“ Любомир Илиев и Ася Петрова – директор на Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в града.