Във Видин наградиха отличените в областния етап на конкурса „С очите си видях бедата“

Сподели: 

На тържествена церемония в Културен център „Жул Паскин“ бяха отличени децата и учениците, отличени на областния етап на конкурса за детска рисунка. Организатори са Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) – Видин, Община Видин и Регионалното управление на образованието (РУО).

Сред официалните гости бяха заместник-министърът на образованието и науката д-р Емилия Лазарова, заместник-кметът на община Видин по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова, началникът на РУО – Видин Веселка Асенова, директорът на РДПБЗН - Видин комисар Стилиян Пешев, Габриела Иванова – младши експерт „Противообществени прояви и престъпления на малолетни и непълнолетни“ и секретар на МКБППМН.

С приветствие към присъстващите се обърна заместник-кметът Борисова: „Този конкурс доказа, че вие, децата, чрез изкуството показвате бедствията, показвате спасението, както и един по-хубав и по-добър свят. Бъдете успешни! Поздравявам и Вашите преподаватели, и родители. Продължавайте и занапред да се включвате в подобни инициативи в област Видин и докажете, че сте бъдещето на Видин“ – каза Борислава Борисова и връчи наградите на част от победителите.

В надпреварата участват 176 рисунки на деца и ученици от област Видин, 38 от които продължават в следващия национален етап. В залата на Културния център бе подредена експозиция с най-добрите творби.

За първи път конкурсът за детска рисунка „С очите си видях бедата“ се провежда през 2002 г. по инициатива на Държавна агенция „Гражданска защита“.