Враца – домакин на младежки форум

Сподели: 

В следващите три дни Враца ще бъде домакин на младежки форум под надслов „Youth Mind Exchange“. Събитието се провежда в напълно обновената зала на Младежкия дом – където е  новата БАЗА 2 на Младежкия център.
Събитието откри кметът Калин Каменов, който пожела на участниците ползотворна работа и ги призова да  бъдат част от положителното развитие на своите градове.

На форума присъстват представители на всички младежки центрове – новоизградените (Габрово, Бургас, Перник, Монтана) и съществуващите (Враца, Стара Загора, Пловдив и Добрич), представители на всички заинтересовани страни – местна власт, местни младежки организации, младежи и доброволци за мащабен обмен на младежки идеи и опит и добри практики в полето на младежката работа.

В следващите дни ще се дискутират темите: „Младежко образование“ и „Устойчиво лидерство“. Участие ще вземат и представители от младежки център „FITT“ – Тимишоара, Румъния, които са проектен партньор на МЦ – Враца от стартирането на проекта през 2020 г. Те ще представят резултатите от 3 годишното сътрудничество между двата центъра и създаденият в резултат на тази усилена съвместна работа наръчник за младежко участие „Participatory arts”.

На официалното откриване на събитието присъстваха още: заместник-кметът Цветан Стойчков, Елена Милошова – главен експерт дирекция „Външни  европейски програми“ в образователното министерство, ръководителят на център „Европа директно“ – Враца Мария Панайотова, представители на Бюро по труда и местни институции.