Волейболен турнир за момичета се проведе във Видин

Сподели: 

Волейболен турнир за момичета се проведе днес във Видин. Спортното събитие, посветено на предстоящите Великденски празници, бе организирано от Община Видин със съдействието на Регионалното управление на образованието, Инър Уийл Kлуб – Видин и Волейболен клуб „Бдин-Вида“. Заместник-кметът на общината Борислава Борисова наблюдава част от срещите, които се играха днес в Спортна зала „Фестивална“ и аплодира сърцатата игра на волейболистките.
Във великденския турнир се включиха момичета, родени 2010 година, от пет видински училища – ОУ „Иван Вазов“, ППМГ „Екзарх Антим I“, СУ „Цар Симеон Велики“, СУ „П. Р. Славейков“ и ОУ „Любен Каравелов“. Нямаше крайно класиране с победители и победени, защото целта на организаторите бе видинските момичета да усетят радостта от спорта. По тази причина за всички участнички бяха осигурени златни медали. Заместник-кметът на Видин връчи част от отличията на волейболистките, както и благодарствени грамоти на техните учители по физическо възпитание и спорт, които също помогнаха за провеждането на турнира.
Борислава Борисова поздрави от името на кмета на общината д-р Цветан Ценков и от свое име всички състезателки, техните преподаватели и съорганизаторите от Волейболен клуб „Бдин-Вида“. Тя изказа признателност и към дамите от Инър Уил клуб за техния принос за провеждането на този чудесен спортен празник. Община Видин и занапред ще подкрепя развитието на спорта, в името на здравето на видинските деца, подчерта Борисова. А на малките волейболистки пожела: „Скъпи момичета, помнете, че днес вие всички сте победители. Бъдете здрави, следвайте мечтите си! Нека спортът бъде винаги в кръвта ви!“.