Благотворителен футболен турнир се проведе във Видин

Сподели: 

За трета поредна година видинският полицейски спортен клуб „Видапол“ организира благотворителен футболен турнир на малки врати в памет на дългогодишния служител на Районно управление - Видин старши полицай Пламен Вълков – починал, докато изпълнява служебния си дълг. Спортната надпревара се проведе на 24-ти и 25-ти юни на стадион „Георги Бенковски“ със съдействието на ОП „Спортни имоти“. В надпреварата се включиха 16 отбора, разделени в четири групи.

Днес се играха полуфиналните и финалните срещи. След това се проведе и официалната церемония по награждаване на най-добрите футболисти. Купата за първо място отиде при отбора „Краси и приятели“. Тя бе връчена от заместник-директора на Областна дирекция на МВР – Видин Мирослав Милков. Заместник-кметът на Община Видин Светослав Скорчев награди класиралите се на второ място – футболистите от „Троянски кон“. Трети стана отборът на „Ботев“-Грамада, който бе награден от Лъчезар Лазаров - член на Управителния съвет на СК „Видапол“. На четвърто място се нареди отборът на РУ – Видин, който получи купата си от Мирослав Милков. Началникът на отдел „Охранителна полиция“ в МВР – Видин Петър Петров връчи приза за най-добър вратар на Християн Найденов. За голмайстор на турнира бе избран Александър Петров, който получи отличието си от Красимир Николов – член на Управителния съвет на СК „Видапол“. „Отборът на феновете“ бе удостоен с купата за феърплей от председателя на СК „Видапол“ Благомир Кънчев.

Бургаският спортен и футболен клуб „Свети Никола“ и председателят на клуба Павлин Ковачев са подкрепили каузата, предоставяйки за благотворителен търг футболна топка с автограф на Христо Стоичков. Фен артикулът бе продаден за 400 лева.

С едноминутно мълчание бе почетена паметта на Пламен Вълков. Средствата, събрани по време на турнира, ще бъдат дарени на деца на загинали служители на МВР от област Видин.