Монтана

Издирват извършител на кражба на пари от частен дом в село Доктор Йосифово

Между 22,00 ч. на 17.12.2022 г. и 05,00 ч. на 18.12.2022 г. НИ влязъл без взлом в къщата на 83-годишна местна жителка и отнел 600 лв. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 194, ал. 1 от НК в РУ Монтана.

Лек автомобил блъсна жена на пътя край Берковица

На 16.12.2022 г. в 19,40 ч. на общински път mon-1026, на 50 метра от табелата за гр. Берковица, 58-годишна шофьорка от гр. Берковица при управление на лек автомобил "Шевролет Авео" не съобразява скоростта с атмосферните условия -гъста мъгла, при което не успява да спре и блъска движещата се в дясно на пътното платно пешеходка, на 59 г. от същия град. Жената водач не уведомява органите на МВР за настъпилото ПТП и не остава на местопроизшествието, а продължава движението си и се прибира на домашния си адрес в гр.

Най-старото училище в Монтана стана като ново

Новата фасада на І-во основно училище в град Монтана вече е готова. Днес пременената сграда посрещна ученици, учители и гости с тържество и водосвет за успешното приключване на ремонта. Инвестицията е в размер на 236 хиляди лева и бе отпусната допълнително от Министерството на образованието и науката в края на юли тази година. Още 30 хиляди лева за довършването на проекта са осигурени от Община Монтана.

Изпълнени са годишните ремонти в 23-те села на община Монтана

Завърши ремонтът на два критични участъка от републиканската пътна мрежа в община Монтана, съобщи кметът Златко Живков. Първият от тях е между селата Горна Вереница и Смоляновци на международен път Е79, вторият е между селата Славотин и Д-р Йосифово на републикански път ІІІ 112.

Наградиха 13 деца от Монтана за годишни постижения

Кметът на Монтана Златко Живков  връчи стипендии на 13 деца, първенци в  национални и международни състезания и конкурси.  Четирима  са наградените с годишни стипендии по 1500 лева. В  Област „Изкуство" това са   Магдалена Александрова и Ивет Румянова. В област „Спорт" -  Ивон Благоева и  Калин Борисов. С еднократни стипендии по 500 лева бяха отличени девет ученици. В област „Наука и технологии" това са  Алекс Атанасов, Матей Минев и Мари Луканова.

Служители на ломския Участък Якимово издирват извършители на взломна кражба от къща в село Якимово

Според собствениците от обл. Враца, кражбата била извършена в дните между 07.01./31.10.2022 г. НИ взломил двата катинара на металната входна врата на стопанска постройка с обособено кухненско помещение и на металната входна решетка на мазе, след което отнел множество вещи - водна помпа, пластмасови бидони, бензинов тример, ел. готварска печка, емайлирани казани, 1 500 кг брикети и 10 пр.куб. метра дърва за огрев. На местопроизшествието е извършен оглед и образувано досъдебно производство по чл. 195, ал. 1, т. 3 и 4 от НК.

Младежки дом - Монтана търси най-вкусните ястия

За втори път Младежки дом – Монтана ще организира кулинарния конкурс „Шарена трапеза“. В него могат да се включат непрофесионални готвачи, без ограничение на пол и възраст. Любителите кулинари ще мерят сили в три раздела: Предястия, Основни ястия и Десерти. Всеки сам преценява какво ястие да приготви, как и какви продукти да използва. Един участник може да вземе участие и в трите раздела. Крайният срок, в който желаещите могат да заявят участие във вкусното предизвикателство е 22 ноември.

Кметът на Монтана представи инвестиция в болница „Стамен Илиев“

Четирите зали и останалите санитарни площи в хирургичното отделение на болница „Стамен Илиев“ в Монтана са покрити с нова антибактериална настилка. Инвестицията е на Община Монтана, с решение на Общинския съвет. Днес (13 септември) направеното бе представено пред журналисти.

Бежанци от Украйна получиха общинско жилище в Монтана

Кметът на Монтана Златко Живков връчи ключове от ремонтирано общинско жилище на шестчленно семейство банатски българи, бежанци от Украйна. Настаняването е с решение на Общинския съвет в Монтана от юни, но сега е приключи основният ремонт на квартирата.

Мъж и жена са загинали от токов удар в село Расово

Мъж и жена са загинали от токов удар в село Расово вследствие на неправомерно присъединяване към електрическата мрежа, съобщават от Областната дирекция на МВР в Монтана. На 31.07.2022 г. около 12:50 ч. в Районно управление – Лом е получен сигнал за възникнал инцидент с пострадали хора в частен дом с. Расово, общ. Медковец. Адресът незабавно е посетен от екипи на Участък Медковец при РУ Лом и Филиала за спешна медицинска помощ при МБАЛ – Лом.

Страници