Враца

Напредва изграждането на парка в ж.к. “Младост” във Враца

До началото на учебната година в квартал „Младост” във Враца ще има модерен парк с първата в страната покрита детска площадка.  Кметът на община Враца Калин Каменов инспектира строителството и се запозна с предстоящите дейности по обекта.

Служебният кабинет осигурява средства за ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца

Служебният кабинет осигурява необходимите 780 000 лева за основен ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца. Правителственото решение е във връзка с писмо от Община Враца до министър-председателя Димитър Главчев за финансова подкрепа. Това информират от пресцентъра на Служебния кабинет.

Ще бъдат обновени неремонтирани от десетилетия улици във Враца

В следващите месеци във Враца ще стартира цялостното обновяване на ключови пътни участъци, които са в критично състояние и не са ремонтирани повече от 10 години. Кметът на община Враца Калин Каменов е подписал споразумение в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, с което се осигуряват над 7 200 000 лева за реализиране на мащабните строителни дейности в града, съобщиха от Общината. 

С обновени и енергийно ефективни сгради са още две детски градини във Враца

Завърши ремонтът и внедряването на мерки за енергийна ефективност в сградите на детските градини “Радост” и “Слънце” във Враца, съобщиха от местната общинска администрация. Дейностите в базите на детските заведения включват изолация на сградите, подмяна на дограмата, ремонт на покривите и нови отоплителни инсталации. 

Премиерът Димитър Главчев поздрави участниците в Националния поход „По стъпките на Ботевата чета“

Премиерът Димитър Главчев поздрави участниците в 76-ия Национален поход „По стъпките на Ботевата чета“ и като знак на подкрепа повървя заедно с тях. Тази година в една от най-мащабните прояви през Ботевите дни, по стъпките на Ботевата чета от Козлодуй до връх Околчица се включват над 1600 души, като традиционно най-многобройни са учениците. Походът е най-старата и масова родолюбива туристическа проява. 

Над 1800 походници тръгват по пътя на Ботевата чета 

На тържествена церемония на площад „Христо Ботев” във Враца бяха изпратени участниците в 76 Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета – Козлодуй-Околчица”. Общия брой на походниците е над 1800, като по стъпките на Ботев тръгват 52 групи от 18 областни града в страната. За първа година в похода се включват и възпитаници на българското училище във Виена.

Във Враца отбелязват 24 май с „Парад на буквите“

За втора поредна година 24 май във Враца ще бъде отбелязан с „Парад на буквите“, съобщиха от Община Враца. Отличените ученици и педагози, спортисти и граждани ще носят три 10-метрови знамена, представящи глаголицата, кирилицата и съвременната българска азбука.
Шествието започва в 10:00 часа от „Тракийска принцеса“, ще премине през централната пешеходна зона и ще завърши пред паметника на Св. Св. Кирил и Методий.

Празничната програма ще продължи пред сградата на местната администрация. 
 

Благотворителен концерт във Враца

На 17 май сцената на Драматично-кукления театър във Враца ще бъде домакин на благотворителен концерт в помощ на Гергана Петрова, която се бори с последствията от тежкото заболяване остеосарком.

Жители на Вършец излизат на граждански протест заради състоянието на пътя Враца - Вършец 

На 12 май от 12.00 ч. сдружението за гражданска инициатива „Аз съм от Вършец“ организира протестно шествие заради окаяното състояние на пътя Враца – Вършец, съобщиха от организацията. От там допълниха, че ремонтът на този път се отлага с години и прави невъзможна връзката между курорта и областния център. Този път свързва Вършец с международния път Е-79. Шествието ще стартира от село Стояново и ще завърши при разклона за Враца и Монтана.

Започва изграждането на парка във врачански квартал

Със символична първа копка бе поставено началото на строителството на парк в ж.к. „Сениче“ в град Враца. Кметът на община Враца Калин Каменов заяви, че с осигурените средства от местната администрация живущите в един от големите квартали на Враца ще имат място, където да прекарват свободното си време със семействата си. „В рамките на проекта ще бъдат обновени и прилежащите улици и ще се обособят нови паркоместа. Вярвам, че съвсем скоро „Сениче“ ще има един многофункционален парк, който изцяло ще промени визията на квартала“, допълни Каменов.

Страници