Враца

Двама кандидати влизат в битката за кмет на мездренското кметство Лютиброд на 10 март 

Двама кандидати влизат в битката за кмет на кметство Лютиброд, община Мездра, на частичните местни избори на 10 март 2024 г. Това са Елена Коцева, издигната от ПП „ГЕРБ“, и Цветан Стойчев, издигнат от ПП „Български възход“. Останалите две партии, регистрирани за участие в изборите от Общинска избирателна комисия (ОИК) – Мездра – ПП „ДПС“ и ПП „Възраждане“, не регистрираха свои кандидати. 

Кметът на Мездра изпрати писмо до АПИ с молба за асфалтиране на три пътни отсечки 

Кметът на община Мездра Иван Аспарухов изпрати писмо до председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Ясен Йорданов с молба да бъдат асфалтирани три пътни отсечки от обходните маршрути, въведени на територията на общината заради изграждането на скоростния път Мездра - Ботевград. 

Северозападната задруга прие нови майстори на стари занаяти

На Трифон Зарезан, Северозападната задруга на майсторите прие новите си членове. Свидетелствата на занаятчиите бяха връчени от кмета Калин Каменов и председателя на задругата – грънчарят Куман Жеков.

Новите майстори са:

-Даниел Васев – дурмаджия – занимава се с изработката на дограми, градински мебели и облицовка;

-Любомир Маринов – който се занимава с художественото леене на метали – ювелир;

АПИ: На 19 февруари за всички видове превозни средства ще бъде възстановено движението по пътя Мездра – Лютидол

На 19 февруари за всички видове превозни средства ще бъде възстановено двупосочното движение по път I-1 Мездра – Лютидол, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Ясен Йорданов и инж. Йордан Вълчев – член на УС на АПИ, днес са проверили обекта. Движението в отсечката ще бъде възстановено с временна организация на движението и в следващите дни строителят трябва да довърши всички необходими дейности, гарантиращи безопасното пътуване на шофьорите.

Намаляване на завършващите седми клас ученици отчитат във Враца

Седмокласниците, които завършват тази година в област Враца, ще са по-малко с 4 % спрямо тези от миналата година и това създава проблеми при определянето на броя и сформирането на паралелките в VIII клас, каза началникът на Регионалното управление – Враца Лорета Колева по време на заседание на Постоянната комисия по заетост, на което беше представен Държавния план-прием за учебната 2024-2025 г. в областта. 

Разкрита е организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици на територията на област Враца

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Враца се водят активни действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление от организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотични вещества. Деянието е квалифицирано по чл. 321, ал. 3, вр. ал. 1 от НК.

Представиха параметрите на проектобюджета на Община Враца за 2024 г.

Изграждане и обновяване на паркове и зелени площи, ремонт на пътната инфраструктура и продължаване модернизирането на уличното осветление са част от основните приоритети в проектобюджета на Община Враца. „През 2024 година бюджетът на Община Враца ще е в размер на 132 179 845 лв., което е с близо 16 млн. лв. повече от миналогодишния. Данъчните приходи са в размер на 10 000 000 лв., а неданъчните приходи в размер на 18 000 000 лв. и са с 3 000 000 лв. повече от 2023 г.“, заяви в рамките на общественото обсъждане заместник-кметът инж. Цветан Стойчков.

Награждават най-добрите спортисти на Враца

На официална церемония ще бъдат отличени най-добрите спортисти на Враца за 2023 година. Събитието „Спортист на годината 2023“ ще се проведе на 22 януари /понеделник/ от 18:30 часа в Градската концертна зала.

Министърът на регионалното развитие инспектира строителството на пътя Мездра – Ботевград

На 15 февруари тази година ще бъде пуснато движението по новостроящия се скоростен път между Мездра и Ботевград, с което ще се облекчи трафикът в Северозападна България и международният коридор Видин - София. Това обещание повтори във Враца министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков. Там той проведе среща с народни представители от региона и членове на парламентарната регионална комисия, областния управител Надя Донкинска, кметове и представители на 10-те общини в областта.

Отсечката Мездра – Лютидол остава затворена до средата на февруари

Поне до средата на февруари ще остане затворен за движение участъкът от Мездра до Лютидол от км 160-ти до 172-ри. От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че се удължава срокът на временната организация за движение в отсечката във връзка с изграждането на новото трасе и графика на строителя за изпълнение на строително-монтажни работи, които не позволяват безопасното преминаване на моторните превозни средства.

Страници