Видин

Шофьор на автобус във Видин почина по време на движение

На 28 февруари в 12.02 часа на тел.112 постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие на ул. „Митрополит Кирил“ в областния град. Изяснено е, че 60-годишен видинчанин - водач на автобус „Мерцедес Спринтер“ с видинска регистрация, по време на движение е колабирал на седалката си, след което превозното средство ударило две от паркираните на улицата леки коли.

Монтана очаква инвестиции за екологичен транспорт и за сградата на театър „Драгомир Асенов"

Девет партньори от Монтана и Враца разработиха обща концепция за интегрирани териториални инвестиции  „Зелени решения за устойчиво развитие Северозападен регион. Всички проекти, които обхваща концепцията  бяха  представени днес на обществено обсъждане в младежки дом Монтана.

Стотици младежи станаха по-ангажирани към проблемите на околната среда

Пет екологични обучения на младежи, десет младежки екоработилници и мащабна информационна кампания са част от резултатите от реализацията на проект „Национална кампания „Спаси едно дърво“, която Сдружение „Активно общество“ изпълни успешно. Проектът бе изпълнен с финансиране от Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта (2023-2025) на Министерство на младежта и спорта.

Учениците- Супергерои в създаването на един по-устойчив и справедлив свят

През последните две години Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров", гр. Видин работи по проект SUPER HEROES №2021-2-NL01-KA220-SCH-000051435 по Програма Еразъм+, съфинансиран от ЕС в парньорство с Нидерландия, Латвия и Испания по създаването на учебна програма за изучаването на целите за устойчиво развитие.

174 нарушения на скоростните режими от водачи на товарни автомобили са засечени в област Видин за седмица

При едноседмичната операция по линия на Roadpol, на територията на област Видин са констатирани 174 нарушения на скоростните режими от водачи на товарни автомобили, съобщиха от Областната дирекция на МВР. От 19 до 25 февруари контролните органи извършваха засилени проверки на товарни автомобили и автобуси във всички страни - членки на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“ – Roadpol.

Бус прегази 73-годишен мъж на паркинг в Белоградчик

Възрастен мъж е загинал на място след като е блъснат от бус. Инцидентът е станал вчера (26 февруари) по обяд в Белоградчик. От полицията съобщиха, че на паркинг пред хранителен магазин в града товарен автомобил – бус „Рено Мастер“ със софийска регистрация, управляван от 33-годишен водач от гр. Криводол, при движение на заден ход за излизане от паркинга блъснал и прегазил 73-годишен пешеходец, местен жител. Пристигналият на мястото медицински екип констатирал смъртта на възрастния мъж. 

Прекратено е делото срещу избора на Светослав Славчев за председател на ОбС – Видин 

Върховният административен съд остави в сила определението на Административен съд – Видин, с което е прекратено производството по делото срещу избора на Светослав Славчев за председател на Общински съвет – Видин. Делото беше образувано по жалба на областния управител.
Определението не подлежи на обжалване, уточняват от Административния съд във Видин. 

 

Медали за лекоатлетите на СК „Радуканови“ - Видин

Младите лекоатлети от Спортен клуб „Радуканови“ – Видин се ;представиха на обичайното високо ниво на проведения в неделя (25 февруари) турнир „Атлетиката търси таланти“. Със състезанието приключи и тазгодишният зимен лекоатлетически сезон в зала. 

Община Видин получи окончателно плащане по проекта за реставрация и адаптация на Синагога - Видин 

Управляващият орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 е верифицирал сума на допустими разходи по окончателното искане за плащане в размер на 8 054 491,97 лв., финансирана с безвъзмездна финансова помощ (БФП) по проект „Реставрация и адаптация на Синагога – Видин в туристически обект „Културен център „Жул Паскин“. Отчетените с окончателния финансов отчет разходи възлизат на 8 549 512,98 лв. безвъзмездна финансова помощ. Това съобщиха от Община Видин. 

Страници