Видин

Видински гребци бяха отличени от министъра на младежта и спорта

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева награди състезатели по кану-каяк, спортна стрелба, бадминтон, акватлон и биатлон за успехите им на световни и европейски първенства. Сред отличените са и двама видински състезатели – Йоана Георгиева и Веселин Вълчов, които продължават славните традиции на Видин в гребните спортове.

КОНКУРС ПОСВЕТЕН НА ЖИВОТА И ДЕЛОТО НА ЕКЗАРХ АНТИМ I

С благословението на Видинския митрополит Даниил,

Видинската митрополия, Фондация „Читалище”, списание „Читалище” и дружество „Будители” в област Монтана oбявяват конкурс на тема:

„Ще бъда блажен, ако възкръсне България за нов свободен живот!",

посветен на живота и делото на екзарх Антим I

ГЕРБ-СДС с категорична победа във Видин

Коалиция ГЕРБ-СДС постига категорична победа в област Видин на проведените вчера (2 октомври) избори за Народно събрание, като с получените 28,76% от гласовете на избирателите тя изпреварва с повече от 10% „Продължаваме промяната“, която е със 17,26%. ДПС се нарежда трета с електорална подкрепа от 13,64%. БСП остава четвърта с 11,90%. Следват „Демократична България“ с 8.06%, „Възраждане“ с 8,02% и „Български възход“ с 3,46%.

Две изложби подготвя през октомври Регионалният исторически музей във Видин

Две събития подготвя за октомври Регионалният исторически музей във Видин. Подробности за тях бяха представени от директора на РИМ – Видин Христина Кирилова на пресконференция преди няколко дни. 

Сдружение „Активно общество“ провежда дискусии с ученици за зависимостите

През изминалата седмица експерти по проект Не!ЗАвисим!, който се реализира от Сдружение „Активно общество“ проведоха няколко срещи в училища в област Видин. Пред възпитаници на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Видин, ГПЧЕ „Йордан Радичков“ – гр. Видин, СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Брегово и СУ „Цар Симеон Велики“ – гр. Видин, бяха представени видео спотове, целящи превенция на различни зависимости сред младите хора.

Денят на вота в област Видин започна спокойно

Преди началото на вота няма регистрирани нарушения на обществения ред. Всички СИК се охраняват от служители на МВР. Охраната ще продължи до обявяване края на изборния ден, транспортирането и предаването на изборните книжа и материали от СИК в РИК.

Подготовката за изборите в област Видин протича спокойно

На изборите за Народно събрание, които ще се проведат на 2 октомври, на територията на област Видин ще се гласува в 257 изборни секции, 129 от които на територията на община Видин. Към момента подготовката за провеждане на вота върви нормално. Това съобщи на пресконференция днес председателят на Районната избирателна комисия Даниел Боянов. „126 машини ще бъдат използвани на територията на областта за изборите. Машините очакваме довечера да бъдат на територията на областта. Утре започва тяхното извозване по секции.

В края на октомври стартира монтажът на климатици по проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Видин“

Кметът на Видин д-р Цветан Ценков е подписал договорите с определените след проведена обществена поръчка изпълнители, които ще извършат демонтаж на старите отоплителни уреди и монтаж на новите климатици в домакинствата, сключили договори по първата покана, съобщиха от пресцентъра на Общината. Дейностите ще стартират поетапно първо в следните жилищни комплекси: „Гео Милев“, „Вида“, „Крум Бъчваров“, „Васил Левски“, „Христо Ботев“, „Бонония“ и в Централната градска част.

Мобилното приложение осигурява достъп на потребителите до личното им пациентско досие

Всички граждани вече имат достъп през мобилно устройство до личното си пациентско досие и до всички налични електронни здравни документи, вписани в Националната здравноинформационна система (НЗИС). Това стана възможно след като Министерство на здравеопазването и „Информационно обслужване“ АД пуснаха в експлоатация мобилното приложение „еЗдраве“. То осигурява достъп на потребителите до вписаните в НЗИС прегледи, направления, рецепти, ваксини, резултати от лабораторни изследвания, обща здравна информация, и др.

Областният управител Огнян Асенов се срещна с кметовете на Бойница, Грамада, Кула и Макреш

Продължават посещенията на областният управител на Видин Огнян Асенов в общините на областта. На 28 септември Асенов се срещна с Митко Антов, кмет на община Макреш, Милчо Башев, кмет на община Грамада, д-р Владимир Владимиров, кмет на община Кула и Анета Генчева, кмет на община Бойница. По време на работните срещи в общинските администрации, областният управител беше запознат с текущото състояние на организационно-техническата подготовка за предстоящите парламентарни избори, както и с различни социални въпроси в общините.

Страници